2014. június 2., hétfő

Egy csepp oldás

A Villanások Mentális Színház a Béthel Alapítvány meghívására tartott előadást a Csabagyöngye Kulturális Központban 2014. május 28-án. A három napos program a stresszoldás különféle útjairól szólt, ebből vállalt társultunk „Egy cseppet”.



 Hol sötét felhők szomorúságát átölelő szivárvány, hol felszabadultságot, simogatást adó fénysugarak váltották egymást.

Megélhettük a közlemúltban elvesztett férj miatti fájdalmat, ami azért jöhetett létre, mert volt 28 felejthetetlen együtt töltött éve. Ennek egy szép pillanatával vigasztalódhatott az özvegy.

Megidéződött a tenger simogató melegségének, megnyugtató morajának, harmóniát árasztó illatának még emlékként is tápláló, megnyugtató ereje

A négy éves kislány szívmelengető ajándékát a beteg kisöccsének a gyógyulás ígéretéért cserébe, majd fájdalmas elvesztését, amit egy később érkező kistesó segített könnyebben viselhetővé tenni. Élvezte a testvér ölelését még olyan áron is, hogy ő ettől kezdve már nem volt fontos a szüleinek. Megélhettük, hogy a szülői eltaszítottság ellenére mégis milyen csodás virágszállá fejlődött az egykor kicsi lány.



Tovább utaztunk a testvérszeretet világába. A fájdalmas testvérrivalizációból kibomló felnőttkori meleg, elfogadó, támaszt nyújtó testvéri szeretetig követhettük a mesélő életét.

Megismertük az imádott báty hirtelen elveszetéséből áradó szűnni nem akaró fájdalmat, a reménytelennek tűnő gyászt, ahol sikerült a mesélőnek átélnie haragját, testvére távozása miatt, fájdalmát, a benne iránta még mindig élő szeretetét, és végül megélhette az elengedés pillanatát, amikor megbékélve rettenetes veszteségével, belső békével tud az ég felé nézni, ahová hite szerint távozott szerette.

A megható és fájdalmas történetek életre keltésekor sikerült „Egy csepp oldást” adnunk az elviselhetetlennek tűnő elviseléséhez, az elfogadhatatlannak megélttel való megbékélésben.


Köszönjük a bizalmat, hogy ilyen mélységben megosztották velünk életük nehéz, sorsfordító történeteit.



Játszók: Kratochwill Katalin, Varjú Blanka, Hocz György, Papp Lajos, Mikóczy Erika, Szikora Mihály
Zene: Kolarovszki Tímea
Játékmester: Novák Magdolna

Írta: Galambosné Varjú Blanka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése